skip to Main Content

Remember the past, create the future

4 August 2019

Emil van de Streek is inmiddels ruim 6 jaar al een zeer gewaardeerde collega van ons bij Ukomst. Altijd vrolijk, in voor een geintje maar bovenal altijd eerlijk naar zichzelf én over zichzelf. Dat maakt Emil een uniek persoon. Samen met zijn partner (en hun teckels) weten zij van elke Ukomst-bijeenkomst een feestje te maken. Wij waren dan ook super blij voor Emil toen hij geselecteerd werd door zijn huidige opdrachtgever Gemeente Amsterdam om mee te mogen varen op de Canal Parade. Hieronder een persoonlijk bericht van Emil:

 

” Na weken repeteren, zwoegen en zweten had ik afgelopen zaterdag het voorrecht om mee te varen op de Ambtenaren boot van de Gemeente Amsterdam. Het Thema van de Pride dit jaar was ‘remember the past, create the future’ omdat je niet vooruit kunt zonder het verleden te begrijpen, om niet dezelfde fouten maken als in het verleden. Daarom moet je je bewust zijn van het verleden.
Pas dan kun je leven in het heden en vooruit kijken naar de toekomst. Ik vind het dan ook belangrijk dat we ons bewust zijn van wat de LHBTIQ+ gemeenschap in het verleden heeft doorstaan.

Op de boot staan en een feestje bouwen is leuk maar we staan daar ook met een mega belangrijke missie. Ik weet van collega’s dat ze vaak verdriet hebben of hebben gehad vanwege hun geaardheid en dat ze heel vaak negativiteit ervaren, op het werk of op straat, soms ook in hun familiekring. Op 3 augustus wilde ik speciaal voor hen uitdragen dat ze zich in Amsterdam en bij mij niet alleen hoeven te voelen. En dat zij niet alleen hoeven te strijden voor nog meer gelijke rechten en gelijke behandeling.”

 

Deel dit bericht

Back To Top