Het Ukomst Bos
Wij zijn ons ervan bewust dat ook wij veel CO2 uitstoten. Gelukkig zien wij door de bomen het bos nog wel en steunen wij meerdere bebossingstrajecten om onze uitstoot te compenseren en voor een groenere planeet! Het begint allemaal bij jezelf en wij willen jullie graag meenemen in onze reis naar een groene planeet!
Help jij mee en word jij onze volgende vriend? Wij zijn te vinden op http://tree-nation.com en vinden het leuk om samen met jou het volgende traject te realiseren!

Ambassadeur worden van het Ukomst Bos?
Neem contact met ons op! Als je bij ons in dienst komt, doneren wij 500 bomen om jouw bos voor een groenere wereld een boost te geven!
Onze bijdragen
De Ceriops Tagal hebben wij geplant aan de westkust van Madagaskar. Het is een mangroveboomsoort die gedurende zijn leven 40 kg CO2 compenseert. Wij hebben er 194 gekocht, zo zorgen wij voor 7.760 kg CO2 compensatie!

De Mangifera Indica hebben wij geplant in India. Deze boom staat bekend om zijn heerlijke mango’s. Deze boom compenseert gedurende zijn leven 600 kg CO2. Wij hebben er 18 gekocht, zo zorgen wij voor 10.800 kg CO2 compensatie!

De Guazuma Ulmifolia, ofwel de Laurierceder hebben wij geplant in Brazilië. Deze Laurierceder wordt gebruikt als ingrediënt in onder andere medicijnen. Gedurende zijn leven compenseert hij 160 kg CO2. Wij hebben er nu 2 gekocht, zo compenseren wij 320 kg CO2.

Ook de Cedrela Fissilis hebben wij geplant in Brazilië. Dit is een bedreigde boomsoort en kan dus zeker een steuntje in de rug gebruiken. Deze boom compenseert 275 kg CO2 gedurende zijn leven. Momenteel hebben wij er 4, wat resulteert in 1.100 kg CO2 compensatie.

De Bauhinia Vahlii hebben wij geplant in India. Het is een klimplant, waarvan de zaden (geroosterd) ook nog een eetbaar zijn! Gedurende zijn leven compenseert deze boom 45 kg CO2. Wij hebben er 10, dus weer een mooie compensatie voor 450 kg CO2!

Deze Theobroma Speciosum hebben wij geplant in Peru. De boom heeft veel weg van de cacaoboom en is daar ook zeker familie van. De zaden van deze boom worden gebruikt voor het maken van chocola en het zijn ook vervangers voor het maken van cacaoboter. Gedurende zijn leven compenseert deze boom 150 kg CO2. Wij hebben er 10, wat er voor zorgt dat er 1.500 kg CO2 wordt gecompenseerd.

We kennen allemaal de Juniperus Oxycedrus, maar dan in de vorm van de jeneverbes, uit de cipresfamilie. Deze boom is dichter bij huis geplant, namelijk in Spanje. Deze boom compenseert 60 kg CO2. Op dit moment hebben wij er maar eentje, waardoor wij hier nu 60 kg CO2 compenseren.

Een stukje dichterbij vinden jullie onze Quercus Petraea, beter bekend als de wintereik. Deze bomen zijn geplant in Frankrijk. De boom compenseert 140 kg CO2 in de eerste 20 jaar van zijn leven. Wij hebben er 5 geplant, wat zorgt voor een CO2 compensatie van 700 kg.

Dit is de Croton Megalocarpus. Deze inheemse Afrikaanse boom hebben wij geplant in Tanzania. Deze boom kan tot wel 700 kg CO2 compenseren gedurende zijn leven. Wij hebben er 50 geplant, wat neerkomt om een CO2 compensatie van 35.000 kg!

Dit is de Rhizophora Mucronata. Het is een mangroveboomsoort en deze hebben wij geplant in Madagaskar. Deze boom heeft een CO2 compensatie van 20 kg verspreid over 20 jaar. Wij hebben er 389 geplant. Totaal compenseren wij hiermee 7.780 kg CO2.

Zie hier de Bruguiera Gymnorrhiza. Deze staat ook wel bekend als de zwarte mangrove. De zwarte mangrove hebben wij geplant in Madagaskar. Hij heeft een CO2 compensatie van 40 kg. Wij hebben er 96 geplant, waardoor wij 3.840 kg CO2 compenseren.

Dit is de Dalbergia Sissoo, ook wel bekend als de Noord-Indische rozenhout. Deze boom hebben wij geplant in India. Hij compenseert in totaal 140 kg CO2. Aangezien wij er 10 hebben geplant, compenseren wij 1.400 kg CO2.

Wij zijn blijkbaar groot fan van mangrovebomen, want dit is de Avicennia Marina, ook wel bekend als de grijze of witte mangrove. Ook deze is door ons geplant in Madagaskar. Hij compenseert totaal 40 kg CO2. Wij hebben er 10 geplant, waarmee wij 400 kg CO2 compenseren.

Dit is de Markhamia Lutea, beter bekend als de Nijltulp. Deze boom vind je veel in Oost-Afrika. Wij hebben hem geplant in Tanzania. De Nijltulp wordt veel gekweekt omdat het een effectieve behandeling zou zijn tegen huidirritatie, wondjes en jeuk. Deze boom compenseert 30 kg CO2. Wij hebben er 10 geplant, waardoor wij met de Nijltulp 300 kg CO2 compenseren.

Hier hebben wij de Cecropia Species. Duur woord, terwijl het gewoon familie is van de brandnetel. Deze boom hebben wij geplant in Peru. Het hij een totale compensatie van 150 kg CO2. Wij hebben er ook hier 10 van geplant, wat resulteert in een CO2 compensatie van 1.500 kg.
